Locatie 

Het Verbindingsfestival vindt plaats op het terrein van de voormalige IJsselcentrale. Een unieke locatie waar energie, inspiratie, transformatie hand in hand gaan. De perfecte setting voor het Leefbaarheidslab dus!

Plattegrond

festivalterrein verbindingsfestival plattegrond

Over Harculo
De elektriciteitscentrale Harculo werd in de jaren '50 gebouwd als opvolger van een centrale aan de Wetering. De naam Harculo duidt op een buurtschap aan de IJssel, de rivier nodig voor de aanvoer van brandstof en de beschikbaarheid van koelwater. Voor aan- en afvoer had e locatie had ook een eigen spoorverbinding, afgetakt van de lijn Zwolle- Deventer (in de IJsselcentraleweg nog herkenbaar).  De architect van de centrale was ir. P.J. de Gruyter. Als Delfts ingenieur voegde hij zich met een oeuvre van utiliteitsbouw in een lange reeks van ontwerpers van elektriciteitscentrales  Later hield hij kantoor in…..Zwolle.  Voor de architectuur van de centrale koos hij voor gevels met panelen van 'Schokbeton', de naam van de fabriek die in Kampen onder meer de prefabbetonnen onderdelen leverde voor de boerderijen in de Flevopolders.

Coolwater
Het terrein is cq. wordt ook de thuisbasis van de Zwolse kunstenaar Ronald A. Westerhuis die hier zijn ambitieuze Coolwater project realiseert. 

LocatieLocatie

Bereikbaarheid
Vanaf station Zwolle rijden op de festivaldag pendelbussen om de OV-reizigers van en naar het festivalterrein te brengen. En er zijn parkeermogelijkheden voor auto en (elektrische) fiets, voor als je niet met OV kunt of hoeft te komen. 

Toegangkelijkheid 

Het Verbindingsfestival maakt gebruik van zalen op de begane grond. Deze zijn niet rolstoeltoegankelijk. Ook is er geen invalide toilet aanwezig.

Het aantal parkeerplekken op het terrein is beperkt. We adviseren je met het openbaar vervoer te komen. 

Op voorhand vragen of een verzoek? Neem contact met ons op.

Terug naar boven