Dutch Green Building Council

Zuid Hollandlaan 7
2596 AL Den Haag

T: 088-5580100


Stichting Dutch Green Building Council (DGBC) is de landelijke maatschappelijke organisatie die zich inzet om de gebouwde omgeving in hoog tempo toekomstbestendig te maken. Wij doen dit vanuit de gedachte dat klimaatverandering sneller dan gedacht gaat en dat de urgentie tot het verduurzamen elke dag groter wordt. Aan de hand van vier centrale thema’s ontwikkelen we impactvolle programma’s op het gebied van: CO2-reductie (Paris Proof), Circulariteit, Gezondheid en Klimaatadaptatie.

De stichting met ANBI-status is in 2008 opgericht op initiatief van de markt en is onderdeel van de World Green Building Council. Samen met onze bijna 350 DGBC partners vormen we de grootste en meest brede beweging voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving in Nederland. Deze koplopers voelen de urgentie om in actie te komen en stellen niet uit maar nemen nu de verantwoordelijkheid. Zij nemen leiderschap in deze transitie. DGBC brengt organisaties met elkaar in contact en stimuleert samenwerking. Via het kennisplatform worden kennis en innovaties van en met partners gedeeld. 

DGBC organiseert daarnaast opleidingen en evenementen over actuele duurzaamheidsthema’s. En we ontwikkelen en beheren BREEAM-NL, het meest gebruikte keurmerk in Europa om de duurzaamheidsprestaties van gebouwen en gebieden te beoordelen en te meten.

« Naar het overzicht

Terug naar boven