Danielle Harkes

Danielle Harkes

Functie:
Adviseur

Organisatie:
ZorgSaamWonen

Biografie

Daniëlle is expert op het gebied van wonen, zorg en ouderen. Ze is een gewaardeerde partner voor woningcorporaties, gemeenten, zorg- en welzijnsorganisaties, architecten, ontwikkelaars en bouwondernemingen bij het realiseren van nieuwe woonvormen voor ouderen. Ze wordt veel gevraagd als meedenker, inspirator, adviseur en aanjager. Daniëlle is lid van het ondersteuningsteam Wonen & Zorg, onderdeel van het programma Langer Thuis van het ministerie van VWS.

Sessiereeks over inclusieve wijken

Iedereen wil als volwaardige burger deel uitmaken van de wijk. Ook mensen met een hulpvraag. Om dat voor elkaar te krijgen is het nodig dat gemeenten, zorgorganisaties, woningcorporaties, ontwikkelaars én bewoners de krachten bundelen voor de realisatie van inclusieve wijken. Hoe dat moet? Laat je inspireren bij een aantal inhoudelijke sessies, mede georganiseerd door onze partner ZorgsaamWonen, waar de inclusieve wijk een belangrijk thema is. Waaronder het Debat in de Arena.

Debat Buurt voor iedereen!

Gemeenschapszin, ontmoeting en verbinding zijn de smaakmakers van de inclusieve wijk. Hoe voegen we die toe aan bestaande en nieuwe wijken? Door het huidige woningtekort ligt de focus op versnelling van de woningbouw. Maar er zijn niet alleen meer woningen nodig maar ook leefbare wijken en daadwerkelijke inclusie van mensen met een hulpvraag. ZorgSaamWonen, adviesbureau Companen, brancheorganisatie Valente en zorgorganisatie Pameijer/+Vijf hebben vijf speerpunten geformuleerd voor een inclusieve wijk. Maak kennis met deze speerpunten en denk mee hoe deze speerpunten actiepunten kunnen worden zodat we een flinke stap verder komen.

 

« Naar het overzicht

Terug naar boven