Saskia Kluit

Saskia Kluit

Functie:
Adviseur

Organisatie:
Studio Kluit

Biografie 

De wereld, de stad en de straat zijn haar werkterrein. Saskia Kluit van Studio Kluit, adviseert al meer dan 20 jaar nationaal en internationaal aan overheden, burgers en bedrijven over de wijze waarop zij sneller en grotere stappen kunnen zetten op het vlak van duurzaamheid. Mobiliteit, klimaatbeleid en Brede Welvaart zijn haar specialiteiten. In 2022 werkt ze aan het agenderen van vervoersgelijkheid en aan de uitrol van klimaatadaptieve straten voor alle Nederlanders. Saskia Kluit is voorzitter van Rover, de organisatie voor reizigers in het openbaar vervoer, ze is senator voor GroenLinks en als associate verbonden aan mobiliteitsadviesbureau Goudappel. Ze was tot najaar 2020 directeur van de Fietsersbond.

Debatteer mee in de Arena

Stel, je hebt maar 17 euro per maand te besteden aan mobiliteit. Daar kom je letterlijk en figuurlijk niet ver mee. Je wereld is hierdoor klein, essentiële levensbehoeften als werk, sport en sociale contacten zijn onbereikbaar. Dit is voor honderduizenden mensen in de bijstand de realiteit. Vele miljoenen anderen met een laag inkomen staan er niet veel beter voor. Banen zijn onbereikbaar en thuiswerken is voor deze groepen meestal niet aan de orde, net als het huren van een deelfiets of het aanschaffen van een ov-abonnement. Waarom worden duurzame mobiliteitsconcepten eigenlijk vooral ontwikkeld voor en door mensen met een dikkere portemonnee? Hoe maken we van de transitie in mobiliteit ook een emancipatiemotor? 

Op het Verbindingsfestival gaan we in debat over Vervoersongelijkheid en duurzaamheid. Welke oplossingen zijn er en welke heilige huisjes moeten daarbij sneuvelen? Het debat wordt geïntroduceerd door Saskia Kluit van Studio Kluit en voorzitter van Rover.

« Naar het overzicht

Terug naar boven