Hoogste tijd voor verbinding

Hoogste tijd voor verbinding

“We hebben elkaar meer dan ooit nodig om in Nederland een leefomgeving te creëren waar iedereen zich vandaag en morgen prettig, veilig en welkom voelt”, aldus Festivaldirecteur Geert Dijkstra. “En in plaats van erover te blijven praten, gaan we die verbinding mét elkaar ervaren in Zwolle op 7 juli.”

Samenwerken: nu!
De opgaven stapelen zich op. Dat dwingt bestuurders, beleidsmakers, beheerders, bewoners en bedrijven om, nog meer dan ze al deden, samen te werken. Dwars door alle lagen en domeinen heen. Vanuit een heldere visie op de regio, stad, wijk en buurt. Makkelijker gezegd dan gedaan, ziet Dijkstra dagelijks: “De noodzaak wordt steeds meer ervaren, de wil groeit en de successen jagen het samenwerken aan. Toch weten we elkaar te vaak nog slecht te vinden, spreken we een andere taal en hebben we andere belangen. Om uiteindelijk de snelheid te gaan maken die nodig is om Nederland snel toekomstbestendig te maken, kan en moet dat anders.”

Gun jezelf het Festival
“Vandaar dat we naast al onze pure vakinhoudelijke congressen dit jaar voor het eerst live het Verbindingsfestival organiseren. Uiteraard met inhoud op een aantal belangrijke opgaven als inclusie, bereikbaarheid, klimaatbestendigheid en gezondheid. Maar wel altijd in samenhang met andere opgaven en vooral in samenhang met elkaar.

Mijn advies is dus: ''bezoek dit jaar vooral je eigen vakcongres, waarvan wij er ook dit jaar weer een flink aantal voor je organiseren. En gun jezelf voordat je van de zomervakantie gaat genieten dan als extra het festival. Ik garandeer je een aantal verrassende verhalen, visies en mensen die je blikveld verbreden en je zullen inspireren om met nog meer energie jouw bijdrage te leveren.”

Graag tot 7 juli. Wij zorgen voor verrassende formats en een dijk van een programma. Jij hoeft alleen maar te komen op de leukste werkdag van het jaar! Zien we jou dan? 

Meld je HIER aan voor de leukste werkdag van het jaar!

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven