Met deze projecten weten we het verschil te maken. Het stedelijk weefsel vormt een belangrijke basis of uitgangspunt voor de architectuur. We bouwen niet alleen voort op wat er gegeven is en voegen hier meer waarde aan toe, maar maken ze ook klaar voor de toekomst. Onze ervaring met dit type opgaven delen we graag:
De transformatie van Tapijn in Maastricht is een eerste voorbeeld. Dit voormalige kazerneterrein vormde een gesloten enclave in de stad. Nu is het een openbaar stadspark en bieden de gebouwen ruimte aan onderwijs, onderzoek en horeca voor de Universiteit Maastricht. De grootschalige transformatie vond plaats met gevoel voor de context en de geschiedenis van de plek. En, met volop aandacht voor thema's als duurzaamheid, en de gezondheid en het welzijn van de gebruikers. De locatie Tapijn van de Universiteit Maastricht is de eerste onderwijsinstelling buiten de Verenigde Staten die het WELL Building certificaat heeft ontvangen. Dat wil zeggen, dat dit gebouw gezond is en meetbaar een positieve invloed op de productiviteit, het welzijn en het geluksgevoel van de gebruiker heeft.
De circulaire renovatie van de gevel van Hogeschool Windesheim is een tweede voorbeeld. De opgave was als volgt: Het verlengen van de levensduur van de gebouwen met minimaal 20 jaar. De gebouwen voldeden niet meer aan de eisen op het gebied van comfort, duurzaamheid en beleving. De omstandigheden vormden een serieuze uitdaging. De plafondhoogte liet immers geen ruimte meer over voor installatietechniek. En de vloeren waren voorzien van naspanwapening. De oplossing lag in de gevel. Een inventief (gevel)systeem - met een plek voor installatietechniek - levert hier integrale kwaliteit op. Met een verbetering van het binnenklimaat, een verlaging van het energieverbruik en een frisse uitstraling van het gebouw als resultaat. Deze oplossing speelt bovendien in op de circulaire ambitie van de opdrachtgever.